GvP Webshop

Een gezond pluimveebedrijf begint met gezonde dieren

In onze webshop vindt u producten, die de gezondheid van uw dieren verbeteren en producten voor reiniging en desinfectie.

Onze webshop is bedoeld voor professionele pluimveehouders die streven naar een voorspelbare groei, een lage uitval en een laag antibioticumgebruik.

Proest, benauwdheid en stikkers zijn een gevolg van een ademhalingsstoornis of entreactie. De producten in deze rubriek helpen om het slijm te verdunnen, bacteriën en virussen te doden, het slijmvlies te genezen en/of hittestress te verminderen.

Een goede algemene ontwikkeling is van belang voor goede prestaties. Zeker bij eendagskuikens een mindere uniformiteit of een moeilijke start is het stimuleren van de immuniteit, de botvorming en de stofwisseling een must.

Veldvirussen en vaccinvirussen stimuleren het immuunsysteem om afweerstoffen aan te maken. Overmatige prikkeling leidt tot overmatige slijmproductie en groeivertraging. Deze producten helpen de negatieve gevolgen te verminderen.

In de eerste twee levensweken wordt de basis van het vleeskuiken gelegd. Deze producten stimuleren een gezonde opbouw van het microbioom in de darm, wat nuttig is bij het verminderen van E.coli-, Enterococcen- en Salmonella infecties

De ontwikkeling van het skelet, in zowel lengte- als diktegroei, vindt gedurende het hele leven plaats. Vitamine D, calcium en fosfaat zijn nodig voor een goede botvorming. Dit is een voorwaarde voor gezonde dieren, lage uitval en zonder kreupelheid.

Een goede voederconversie begint met een gezonde darm. Deze producten stimuleren de vorming van het microbioom en zorgen voor een goede darmgezondheid. Elk product heeft een specifieke bijdrage. Dit leest u op de betreffende productpagina.

Veel voortbewegingsstoornissen beginnen in de groeischijf, die dicht bij het gewricht ligt. Gewrichtsontsteking is het gevolg. Het doel van deze producten is om de groeischijven gezond te houden, waardoor bacteriën in deze groeischijven geen kans krijgen.

Het gedrag van de kip wordt grotendeels bepaald door de stofwisseling in de lever. Dit reguleert de voeropname, de veeraanzet, maar bijvoorbeeld ook de nervositeit. Deze producten zorgen voor een goede leverfunctie, waardoor goede resultaten verwacht kunnen worden.

Een lage infectiedruk zorgt voor minder ziekte, betere resultaten en een laag antibioticumgebruik. Deze producten helpen bij de reiniging en desinfectie in de leegstand, als ook bij het verlagen van het kiemgetal tijdens de ronde.