Stageplaatsen voor studenten diergeneeskunde / HAS  / biotechnologie / BMLO / proefdierkunde

Ben je op zoek naar een stageplaats voor een periode van minimaal twee maanden en studeer je:

  • diergeneeskunde (DGK),
  • veehouderij (HAS),
  • biotechnologie (BT),
  • biologie & medisch laboratorium-onderzoek (BMLO),
  • proefdierkunde (PDK),

dan kom je wellicht in aanmerking om bij ons een stage te doen.

Je werkt voor een deel mee in de dagelijkse werkzaamheden op de pluimveebedrijven, in het laboratorium en de sectiezaal, verricht desktop research en/of kunt meewerken in het onderzoekcentrum voor pluimvee. Het overige deel van de tijd besteed je aan je onderzoekstage of afstudeerproject.

Tijdens de stage zul je vooral ervaring opdoen in de volgende vakgebieden:
-Studenten DGK/HAS: anatomie, pathologie, immunologie, diervoeding en huisvesting;
-Studenten BMLO: bacteriologie, serologie, klinische chemie, hematologie en parasitologie;
-Studenten BT/PDK: idem BMLO + dierverzorging en anatomie.

In onze praktijk richten wij ons naast de algemene pluimveegezondheidszorg, onder andere op het digestie apparaat, waarbij de voeding, voedingssupplementen, het broedproces (en nieuwe concepten zoals on-farm hatching en early feeding) een belangrijke rol spelen.

Van jou verwachten we dat je de dieren professioneel verzorgt en behandelt, inhoudelijk meewerkt aan het onderzoek en goed kunt samenwerken in een team. Uiteraard is het belangrijk om nauwkeurig te kunnen werken en integer met vertrouwelijke informatie om te kunnen gaan. Je directe collega’s zijn van beroep: dierenarts, paraveterinair, analist, dierenartsassistent en dierverzorger.

Wij bieden een stage in een jong team in een gloednieuwe praktijk, laboratorium en proefdierfaciliteit met ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling en een gedegen begeleiding. In onze praktijk lopen vaak meerdere studenten tegelijk stage, zodat je ook van elkaar (interdisciplinair) kunt leren.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Gerwin Bouwhuis (tel. 06-50508575).

Je stageverzoek kun je mailen naar: g.bouwhuis@gvp-emmen.nl

Open sollicitaties

Het Gezondheidscentrum voor Pluimvee (GvP) is een dierenartspraktijk die fungeert als onafhankelijk kenniscentrum met expertise op het gebied van de gezondheid, de voeding, de huisvesting en het diermanagement op pluimveebedrijven en broederijen.

Het GvP bestaat uit een team van dierenartsen, assistenten en een analist en is werkzaam vanuit de vestigingen in Emmen en Rütenbrock.

Het GvP richt zich op de begeleiding van pluimveebedrijven in Nederland en Duitsland en verzorgt internationale consultancy.

Wil je een open sollicitatie voor een ondersteunende functie sturen? Dan zien we je reactie graag tegemoet. Mocht er een vacature ontstaan, dan is je motivatie om een open sollicitatie te sturen een extra reden om je te benaderen.

Kandidaten hebben bij voorkeur een dergelijke opleiding of relevante werkervaring:

  • Diergeneeskunde
  • Dier- en veehouderij of aanverwante richting
  • Laboratoriumonderzoek / biotechnologie
  • Dierenartsassistent / paraveterinair

Solliciteren
Je kunt je sollicitatiebrief, voorzien van curriculum vitae, mailen naar g.bouwhuis@gvp-emmen.nl