De diergeneeskunde ontwikkelt zich in rap tempo en dat geldt zeker ook voor de pluimveegezondheidszorg. Het GvP groeit mee in het netwerk waar zij zich bevindt, waardoor nieuwbouw en uitbreiding nodig zijn. Deze uitbreiding vindt plaats in de buitenpraktijk en het laboratorium, maar ook in de nieuw te bouwen kliniek en proefdierfaciliteit, waar toegepast onderzoek op het gebied van darmgezondheid zal plaats vinden.

Stageplaatsen voor studenten diergeneeskunde / HAS  / biotechnologie / BMLO / proefdierkunde

X-treck von Vencomatic

Ben je op zoek naar een stageplaats voor een periode van minimaal twee maanden en studeer je:

  • diergeneeskunde (DGK),
  • veehouderij (HAS),
  • biotechnologie (BT),
  • biologie & medisch laboratorium-onderzoek (BMLO),
  • proefdierkunde (PDK),

op universitair of HBO niveau (proefdierkunde ook MBO), dan kom je wellicht in aanmerking om bij ons een onderzoekstage of afstudeerproject uit te voeren.

Je werkt voor een deel mee in de dagelijkse werkzaamheden op de pluimveebedrijven, in het laboratorium en de sectiezaal, verricht desktop research en/of kunt meewerken in het onderzoekcentrum voor pluimvee. Het overige deel van de tijd besteed je aan je onderzoekstage of afstudeerproject.

Tijdens de stage zul je vooral ervaring opdoen in de volgende vakgebieden:
-Studenten DGK/HAS: anatomie, pathologie, immunologie, diervoeding en huisvesting;
-Studenten BMLO: bacteriologie, serologie, klinische chemie, hematologie en parasitologie;
-Studenten BT/PDK: idem BMLO + dierverzorging en anatomie.

In onze praktijk richten wij ons naast de algemene pluimveegezondheidszorg, onder andere op het digestie apparaat, waarbij de voeding, voedingssupplementen, het broedproces (en nieuwe concepten zoals farm hatching en early feeding) een belangrijke rol spelen.

Van jou verwachten we dat je de dieren professioneel verzorgt en behandelt, inhoudelijk meewerkt aan het onderzoek en goed kunt samenwerken in een team. Uiteraard is het belangrijk om nauwkeurig te kunnen werken en integer met vertrouwelijke informatie om te kunnen gaan. Je directe collega’s zijn van beroep: dierenarts, paraveterinair, analist, dierenartsassistent en dierverzorger.

Wij bieden een stage in een jong team in een gloednieuwe praktijk, laboratorium en proefdierfaciliteit met ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling en een gedegen begeleiding. In onze praktijk lopen vaak meerdere studenten tegelijk stage, zodat je ook van elkaar (interdisciplinair) kunt leren.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Gerwin Bouwhuis (tel. 06-50508575).

Je stageverzoek kun je mailen naar: g.bouwhuis@gvp-emmen.nl