Het Gezondheidscentrum voor Pluimvee (GvP) is een dierenartsenpraktijk, die zich uitsluitend richt op de begeleiding van vleeskuikenbedrijven.
Het GvP fungeert als onafhankelijk kenniscentrum met expertise op het gebied van de diergezondheid, de voeding, de huisvesting en het diermanagement.

De doelstelling van het GvP is het verhogen van de gezondheidsstatus op pluimveebedrijven. Dit levert belangrijke winstpunten op:

– verbetering van de diergezondheid en het dierwelzijn
– verhoging van het financieel rendement
– meer werkplezier bij betrokkenen

Het GvP realiseert dit door het leveren van maatwerk: gerichte adviezen, diensten en producten.

Het team bestaat momenteel uit een groep van vier pluimveedierenartsen, drie dierenartsassistenten en een analist. Het heeft ruime ervaring op het gebied van vleeskuikens. De praktijk begeleidt pluimveebedrijven in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, het Landkreis Emsland (D) en de Graafschap Nordhorn (D). Het GvP heeft twee vestigingen: de hoofdvestiging bevindt zich in Emmen en de dependance in Rütenbrock (D).

Het GvP werkt nauw samen met de Gezondheidsdienst voor Dieren, de Faculteit Diergeneeskunde en haar toeleveranciers voor het ontwikkelen van nieuwe producten. Om pluimveehouders tijdig over nieuwe ontwikkelingen te kunnen informeren, worden regelmatig internationale congressen bezocht. Daarnaast organiseert het GvP regelmatig workshops, studieavonden en excursies voor pluimveehouders.