Dienstverlening

Het realiseren van goede resultaten bij pluimveehouders is voor ons een eerste vereiste. Tevreden klanten vormen namelijk de basis voor elke organisatie. Om een goed advies te kunnen geven is het belangrijk vooraf de juiste stappen te ondernemen. Ons stappenplan is als volgt:

 • probleemstelling
 • bedrijfsbezoek
 • laboratoriumonderzoek
 • diagnose
 • plan van aanpak
Onze dienstverlening bestaat daarom uit de volgende onderdelen:
 • bedrijfsbegeleiding: nodig voor het in beeld brengen van de bedrijfsactiviteiten en de resultaten;
 • laboratoriumonderzoek: nodig voor het vaststellen van een diagnose;
 • advies: vertalen van de diagnose in een plan van aanpak voor het diermanagement en de behandelingen;
 • productverkoop: voor de behandeling van de kuikens of in het kader van hygiëne.
Bij laboratoriumonderzoek kan gedacht worden aan:
 • sectie van gezonde (monitoring) of zieke kuikens;
 • bacteriologisch onderzoek en bijbehorende gevoeligheidstest;
 • mestonderzoek voor het vaststellen van salmonella, campylobacter, coccidiose (OPG), clostridium;
 • bloedonderzoek voor het vaststellen van virus- en mycoplasma-infecties en de entdag voor de Gumboro vaccinatie;
 • drinkwateronderzoek voor het totaal kiemgetal en ter bepaling van de benodigde hoeveelheid zuur voor de juiste pH-waarde;
 • het afnemen van een hygiënogram in het kader van de IKB-regeling.
Op basis van het plan van aanpak kunnen wij bedrijfsbegeleiding uitvoeren (wekelijkse controle), vaccinaties verrichten, nemen wij de overschoentjes voor het salmonella-onderzoek, leveren wij supplementen ter voorkoming van ziekte en tappen wij bloed in het kader van de NCD-regeling of voor screening op virusinfecties.

Antibiotica

Het GvP helpt pluimveehouders om het antibioticumgebruik te reduceren. Dit gebeurt door het aanpassen van het diermanagement, het opstellen van een doelmatig vaccinatieprogramma en het toepassen van supplementen op momenten dat vleeskuikens het risico lopen om ziek te worden. Veel vleeskuikenhouders waren gewend om pas antibiotica in te zetten als de kuikens al ziek zijn. In de toekomst kunnen vleeskuikenhouders ervoor kiezen om supplementen in te zetten om te voorkomen dat de kuikens ziek worden. Voorkomen is dus beter dan genezen.

Bedrijfsbegeleiding

Elk vleeskuikenbedrijf is anders. Daarom is er geen algemeen advies mogelijk om op alle bedrijven zo optimaal mogelijk te vleeskuikens te houden. Het GvP levert daarom geen algemene adviezen, maar maatwerk. De bedrijfsbegeleiding is daarbij speciaal afgestemd op de wensen van de pluimveehouder. De één wenst zo weinig mogelijk begeleiding en doet zoveel mogelijk zelf, terwijl de ander juist het voordeel inziet van intensieve begeleiding en/of besteedt het liefst zoveel mogelijk uit.

Laboratoriumonderzoek

Een goede pluimveepraktijk kan niet zonder goed laboratorium. In de stal kan op basis van het koppelbeeld vaak al wel een waarschijnlijkheidsdiagnose worden gesteld, maar de zekerheid volgt uit het aanvullende laboratoriumonderzoek. Het laboratorium neemt een centrale plaats in bij de werkwijze van het GvP. Hierbij kan gedacht worden aan bacteriologisch onderzoek, bloedonderzoek, mestonderzoek, drinkwateronderzoek en het hygiënogram-onderzoek.

Supplementen

Om pluimveehouders te helpen met het kiezen van het juiste supplement heeft het GvP een handige supplementenwijzer ontwikkeld.

Vaccinaties

Jonge dieren ontwikkelen afweerstoffen nadat ze in aanraking zijn gekomen met een virus. Dat geldt ook voor vleeskuikens. Veldvirussen zijn echter ziekteverwekkend. Ze kunnen de kuikens zodanig verzwakken, dat ze er ziek van worden. Daarom is het verstandig de jonge kuikens op tijd te vaccineren tegen deze virusinfecties. Na de vaccinatie bouwen de vleeskuikens afweerstoffen op, die hen beschermen tegen de infecties.

We work quickly and efficiently!

We provide local and international delivery services. Moving is number one company implementing logistics services. With our rich experience we have unique skills and professional staff.

Working closely with our clients to customize their exact needs has always been very rewarding for us.