25 september 2014. Studiedag over ILT & X-Treck van Vencomatic (Duits) nlende

De Nederlandse en Duitse pluimveehouderij staat sterk doordat het gekenmerkt wordt door kennis en innovatie. Het GvP wil graag een bijdrage leveren aan deze ontwikkeling en nodigde pluimveehouders en vertegenwoordigers hierbij uit om deel te nemen.

Tijdens deze thema-avond is er aandacht besteed aan ILT. In het gebied rondom Haren en Meppel raakten steeds meer vleeskuikenbedrijven besmet met ILT. Gerwin Bouwhuis van het GvP legde uit hoe de problemen met ILT zijn ontstaan, hoe ILT bij pluimvee er uit ziet en welke schade het kan veroorzaken. Verder ging hij in op het bestrijdingsplan dat het GvP gezamenlijk met integraties en enkele andere dierenartspraktijken heeft opgesteld.

Tevens besteedden wij aandacht aan één van de meest actuele innovaties in de vleeskuikenhouderij: namelijk het X-treck systeem van Vencomatic. Bij dit systeem komen eendagskuikens in de stal van de vleeskuikenhouder uit het ei. Deze wijze van 'uitkomen' heeft voor het vleeskuiken grote voordelen en de resultaten van dit systeem lijken dan ook veelbelovend.

Het programma luidde als volgt:
- Gerwin Bouwhuis (GvP): ILT bij vleeskuikens
- Gerwin Bouwhuis (GvP): De ontwikkeling van embryo tot eendagskuiken
- Patrick Gloudemans (Vencomatic): On-farm hatching, de juiste uitkomstdag voor een verbeterde vleeskuikengezondheid en de eerste praktijkresultaten met X-treck

De deelname was uitsluitend na aanmelding via info@gvp-emmen.nl.