Praktijk brengt voordelen PoultryStar in beeld tijdens de Dutch Poultry Expo nlende

Actuele veldstudie bij vleeskuikens naar het nut van het probioticum PoultryStar

Praktijk brengt voordelen PoultryStar in beeld


Het effect van het probioticum PoultryStar vaststellen op 9 gezondheidsparameters bij vleeskuikens. Dat is het doel van de veldstudie van Gezondheidcentrum voor Pluimvee (GvP) en Biomin Benelux bij 6 praktijkbedrijven tussen november 2018 en maart 2019. Tijdens de Dutch Poultry Expo presenteert GvP-dierenarts Gerwin Bouwhuis de kakelverse resultaten.

PoultryStar van Biomin is een probioticum dat bestaat uit meerdere soorten bacteriën. Deze leveren een positieve bijdrage aan een stabiele darmflora bij vleespluimvee. Dieren met een robuuste darmgezondheid leveren over de hele linie heen betere prestaties. Tijdens een veldstudie bij 6 vleeskuikenbedrijven is de invloed van PoultryStar op de darmgezondheid en de technische resultaten vastgesteld. De bedrijven, 4 met reguliere vleeskuikens en 2 met traag groeiende vleeskuikens, bevinden zich in de provincies Drenthe en Overijssel.

Testgroepen
Elk deelnemend bedrijf minimaal 3 stallen met vleeskuikens. Bij één stal is PoultryStar vanaf de opzet toegediend via een spray, bij een tweede stal gebeurde dat via het drinkwater en de derde stal diende als controle. Twee opeenvolgende ronden zijn gevolgd en beoordeeld op 9 gezondheidsparameters: 1) groei, 2) uniformiteit, 3) antibioticumgebruik, 4) fosfaatgehaltes in het bloed, 5) score dysbacteriose, 6) score coccidiose, 7) slachtgewicht, 8) voederconversie en 9) totale uitval. De analyses zijn uitgevoerd in het laboratorium van het GvP in Emmen.

GvP op Dutch Poultry Expo

GvP op Dutch Poultry Expo

Resultaten
De invloed van PoultryStar op de technische en economische prestaties wordt in beeld gebracht. Ook wordt beoordeeld welke wijze van toediening van het probioticum de beste uitkomsten oplevert. Gerwin Bouwhuis van het Gezondheidcentrum voor Pluimvee presenteert de kakelverse resultaten van deze veldstudie tijdens de Dutch Poultry Expo in Hardenberg. Op zowel 19 als 20 maart tussen 16.00 en 17.00 kunnen pluimveehouders, adviseurs en andere geïnteresseerden uit eerste hand vernemen wat en hoe groot de voordelen zijn van PoultryStar.

Indien u vragen heeft of meer wilt weten over dit persbericht kunt u contact opnemen met Gerwin Bouwhuis, dierenarts bij Gezondheidcentrum voor Pluimvee in Emmen (0591 - 61 39 08) of stuur een mail naar info@gvp-emmen.nl.

Biomin is wereldwijd actief in de diervoederindustrie. Biomin ontwikkelt en produceert toevoegmiddelen, premixen en diensten voor gezonde en winstgevende dieren. Het bedrijf met haar hoofdvestiging in Oostenrijk biedt natuurlijke oplossingen voor het beheren van risico’s als gevolg van mycotoxinen. www.biomin.net

Gezondheidcentrum voor Pluimvee is een onafhankelijke veterinaire praktijk gespecialiseerd in gezondheidszorg voor pluimvee. Het team van dierenartsen begeleidt pluimveehouders in Nederland en Duitsland op het gebied van (darm)gezondheid, voeding, huisvesting en bedrijfsmanagement. www.gvp-emmen.nl